4 Natuurkwaliteiten

Warm Koud Droog Vocht

Training 4 natuurkwaliteiten/Verdieping voor de natuurgeneeskundige praktijk. (voertaal Nederlands)

Datum: 24 april t/m 1 mei

Accommodatie en leslocatie: Monte da Gravita en omstreken – Portugal


www.montegravita.nl

Contact: E-mail: gerja@gerjavisser.nl

Docenten: Renée Koenders (MSc), Lonneke Koenen (BSc), Gerja Visser (BSc)             

Doelgroep: Natuurgeneeskundig therapeuten met kennis van de 4 natuurkwaliteiten. Deze kennis is verkregen ofwel door een opleiding op de HvNA, ofwel een andere scholing in de 4 natuurkwaliteiten.

Doel: Evalueren, verklaren en begrijpen van ervaringen van de therapeut in de praktijk. De interacties tussen cliënt en therapeut bewust maken door middel van de 4 natuurkwaliteiten. Zo ontstaat ruimte voor alternatieve behandelstrategieën.

Inhoud en opzet:

Alles wordt verklaard analoog aan hoe het verschijnt in de natuur. Hierbij heeft je eigen natuur veel invloed en is het van belang dat je deze goed kent. Meer bewust worden van jezelf betekent professioneel gezien beter kunnen reageren op je cliënt. Dat is echter niet alles, het betekent ook vrijer en opener leven. Zo ben jij zelf hét voorbeeld van je therapie. “Walk your talk”.

Er is alle ruimte voor persoonlijke inbreng en wensen. Het werkt het beste als deze van tevoren worden gedeeld, dan is hier beter rekening mee te houden.

De vaste onderdelen in het programma zijn:

 • QiGong oefeningen en meditatie
 • Kruidenwandelingen
 • Galenica –bereiding van kruiden
 • Therapeutische bewustzijnsontwikkeling
 • Overdracht - tegen overdracht oefeningen
 • Westerse wetenschap en ziektebeelden
 • Bewegen op de assen in dialoog met de natuur
 • Onderzoek naar de werking van kruiden en homeopathische middelen


Locatie:

We verblijven op Monte da Gravita in gedeelde accommodaties. Monte da Gravita bestaat uit 2 vakantiehuizen, 1 appartement, een safaritent en een pipowagen. De cursus is op basis van volpension. Training zal deels daar plaatsvinden maar ook deels in de omgeving.

Structuur van de dagen:

07.30 – 08.15          QiGong en meditatie

08.30 – 09.30          Ontbijt

10.00 – 13.00          Les

13.00 – 14.00          Lunch

14.00 – 15.00          Siësta, tijd voor jezelf, laten bezinken van je ervaring

15.00 – 19.00          Les

19.30                        Diner

Einde diner:            Bespreking, evaluatie, plannen volgende dag

Dag 1 (24 april) – aankomst en installeren op locatie en welkomstdiner

Dagen 2 – 7 (25 april – 30 april) - lesdagen behalve zaterdag 28 april – vrije dag

Dag 8 (1 mei) - afscheidsontbijt en vertrekdag.

Alle maaltijden zijn vegetarisch – dieetwensen graag doorgeven bij inschrijving.

Voor de duidelijkheid: de kosten van de cursus zijn inclusief alle trainingen, verblijfskosten en maaltijden vanaf aankomst diner tot en met het ontbijt op 1 mei, behalve op de vrije dag.

Inclusief koffie/thee/water tussendoor.

Maximum groepsgrootte: 12 personen

Onze verwachting van de groep: actieve deelname, terugkoppeling, enthousiasme, eventuele hulp bij hand en spandiensten tijdens het koken.

Kosten: €655,- per persoon*


Wij kijken ernaar uit onze kennis, kunde en enthousiasme op deze prachtige locatie in zonnige Portugese sferen met jullie te delen,

Renée, Lonneke, Gerja

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

*Inclusief:

8 dagen/7 nachten gedeelde accommodatie met ontbijt, lunch en diner

alle trainingen en wandelingen**

*Exclusief:

Ontbijt en lunch op 24 april (aankomst dag),lunch en diner op 28 april  en 1 mei (resp. vrije dag en vertrek dag)

Vlucht, vervoer van en naar vliegvelden en (reis-, annulerings-)verzekeringen (wij adviseren je om de sites van Ryan Air en Transavia in de gaten te houden). De accommodatie is het dichtst bij luchthaven Faro op zo’n 5 kwartier rijden afstand. Deze accommodatie is niet per openbaar vervoer te bereiken.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden delen we slaapkamers. Indien je gebruik wilt maken van de exclusiviteit van 1 slaapkamer voor jou alleen dan kan dat voor een meerprijs van € 35,- per nacht.

Er kan 1 accommodatie helemaal alleen gehuurd worden (pipowagen of Pinheiro) de extra kosten hiervoor bedragen € 45,- per nacht. Let wel deze opties zijn beperkt beschikbaar.

Boekingsvoorwaarden: Na ontvangst van de reservering sturen wij je per mail de bevestiging met de betalingsgegevens. Je reservering is definitief na aanbetaling van 30% van de cursusprijs. Het resterende bedrag dien je te voldoen 12 weken voor de dag van de cursus. Indien je korter dan drie maanden voor aanvang reserveert dien je het volledige bedrag ineens te voldoen.

Autohuur: Autohuur kan makkelijk en vaak goedkoop geboekt worden via Ryan Air of bijvoorbeeld via CarDelMar. Let op: creditcard met voldoende kredietruimte verplicht bij ophalen auto! Maak het voor jezelf niet duurder en deel de auto met elkaar. Advies is om eigen risico af te kopen. Sluit deze verzekering gelijk af bij het reserveren van de auto en sluit daarna GEEN extra verzekering af aan de balie als je de auto ophaalt. Dit is niet nodig als je een en ander al afgekocht hebt bij afsluiting en reservering via internet.

Wel is het handig om aan de balie het Via Verde kastje erbij te huren. Dit geeft je toegang tot de snelwegen. De kosten van de snelweg (ongeveer 7 euro als je de hele rit over de snelweg pakt) worden van je creditcard afgehaald. De kosten voor het kastje bedragen ongeveer 1,50 euro per dag.

Annulering:

** je bent vrij om geen gebruik te maken van onderdelen van het totale programma. Als je hiervoor kiest, wordt er geen restitutie verleend.

Annuleren kan tot 3 maanden voor tijd, er is dan 30% van het totale cursusbedrag verschuldigd. Na 1 februari 2018 kan geen restitutie meer worden verleend. Wel kun je natuurlijk in jouw plaats een ander laten deelnemen.


Meld je snel aan, 12 personen is echt het maximum. We behouden ons het recht voor de opleiding te annuleren bij te weinig aanmelding. 

Extra’s op de accommodatie:

 • Wasmachine: 4 euro per wasbeurt.
 • Badlakens te leen voor 5 euro per stuk/per week (vooraf vermelden bij boeking).
 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade, verlies en/of diefstal van/aan uw eigendommen. Het gebruik en betreden van de vakantiewoning, zwembad, speeltuin en landgoed, valt onder verantwoording van de bezoeker. Wij kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor schade en/of letsel.
 • Indien je tijdens je verblijf eigendommen behorende bij Monte da Gravita vernielt of beschadigt, zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.