4 Natuurkwaliteiten

Er zijn 4 natuurkwaliteiten in jou en alles om ons heen: Warm, Koud, Droog en Vocht.

Beroepsprofiel Therapeut Natuurgeneeskunde 1, 2, 3 (verzorgd door opleidingsinstituut NamoNamah Oudeweg 22 9608PM Westerbroek t:06 29466187 i:info@namonamah.nl)

De laatste jaren zien we dat steeds meer mensen hun eigen verantwoordelijkheid (willen) nemen voor hun gezondheid. Tevens zien we de vraag naar natuurlijke middelen toenemen. Dat is logisch in een samenleving waarin duurzaamheid voorop staat.

Toch weten niet veel mensen hoe ze hun gezondheid op een natuurlijke manier optimaal kunnen houden. Of zelfstandig en effectief een beweging naar Gezondheid laten maken.

In deze studie leer je hoe je mensen met een hulp-vraag kunt ondersteunen op natuurgeneeskundige wijze. Je wordt opgeleid tot een Therapeut in de Natuurgeneeskunde met een eigen praktijk.

Je geeft adviezen tot het behoud van en de preventie van en een beweging makend naar gezondheid met behulp van leefstijladviezen, lichaamsgerichte oefeningen, coaching en begeleiding, natuurlijke middelen, voeding en fyto(kruiden).

Je leert dat naast een gezonde input, een stromende output belangrijk is, zodat lichaam en psyche zich kunnen ontdoen van afvalstoffen, ballast, producten welke niet meer nodig zijn, en zelfs ziekmakend kunnen zijn. Ook wel detox of reiniging genoemd.

De concepten waarmee we in de opleiding werken zijn:

  • de vier Natuur Kwaliteiten, en bewegen over de assen, als basis voor alles
  • beweging naar gezondheid en vitaliteit (zelfstandig, eigen verantwoordelijkheid, effectief, vrij bewegen)
  • holisme (lichaam, mentaal, emoties, sociaal, spiritueel)
  • input-verwerking-output
  • Reckeweg (zwakke, belaste en sterke uitscheidingsorganen)

Het therapeutschap gaat in op het afnemen van de anamnese, het analyseren van de gekregen informatie, vandaar uit het behandeldoel vaststellen en naar aanleiding van voorgaande een Individueel behandelplan (therapieën) aanbieden.

In deze opleiding vervolg je het studieproces welke als een dynamisch geheel ervaren wordt en waarin leren centraal staat: je verricht inspanningen om zelfstandig, met eigen verantwoordelijkheid, effectief gedrag te tonen, met een beweging naar gezondheid als resultaat. Je gaat daarbij jezelf als toetsinstrument hanteren: welke beweging geeft me energie? Reflecteren en een actieve houding is hierbij vereist. Dit ga je dat vorm geven in een Portfolio, middels de opdrachten uit de lessen.

Het proces naar gezond-makend gedrag ga je verdiepend toepassen bij je patiënten. Je leert in eerste instantie aan jezelf en je studiegenoten, daarna ga je met live-patiënten werken.

Docenten

Tineke Eleveld (coördinator)

Esther Tenhagen (hoofddocent)

Margret Trompenaars (gastdocent Iriscopie)

Renée Koenders (gastdocent Fyto)

Mark van der Galiën (gastdocent Voeding)

Alle docenten zijn CRKBO geregistreerd

zie onderstaande links voor:

opbouw

studiemateriaal

beroepsprofiel

kosten en start lessen

rooster T.N. 3

inschrijfformulier


Historie

Deze opleiding Therapeut Natuurgeneeskude bestaat sinds 3 jaar en werd voorheen via Sonnevelt Academie aangeboden. Tegenwoordig wordt deze opleiding georganiseerd door het opleidngsinstituut NamoNamah te Westerbroek.